dimarts, 18 d’octubre del 2016

El historial clínico, listo para tumbar las fronteras autonòmicas

Artícle publicat  al diari El mundo el 24/04/2015.


Llegeix-lo i comenta en relació als avantatges que pot suposar l'aplicació a tota Espanya d'un model d'informació compartida en temps real

20 comentaris:

  1. Gestionar pacients no es feina fácil, i menys encara si cada hospital ho fa amb els seus métodes, gracies a l'avanç de la tecnología vam aconsseguir que a cada comunitat autónoma s'unifiqués la manera de tractar les dades cliniques del pacient, pero calia anar mes enllá, aquesta idea de fer una historia clínica 100% compartida es el futur, el futur per a millorar l'assistencia al pacient i la seva comunitat, per evitar posar en risc a una persona si no es recupera el seu historial clinic i te una emergencia, o simplement per la comoditat, per la eficiencia.
    Actes aixi son el futur a la medicina, i mes encara al nostre camp de la documentació.

    ResponElimina
  2. Hem sembla molt bé que es vulgui intentar fer això.
    Aconseguir que en cada comunitat autònoma de les 17, amb 17 diferents sistemes de sanitat, aconsegueixin unir les histories clíniques de totes les comunitats es molt bo.
    Que des de Andalusia es pugui veure l'historia clínica complerta d'un pacient de Galícia es formidable, així estalviem temps i recursos als metges en realitzar proves o diagnosticar malalties ja fetes, i que no es perdi cap tipus d'informació sobre el pacient, ja que estem parlant de la salut d'aquest.

    Albert Millán Aguilera

    ResponElimina
  3. Opino que és un gran avançpoder compartir històries clíniques per les diferetns comunitats autònomes. És evident que és un avanç molt útil ja que d'aquesta manera totes les comunitats autònomes poden accedir a la historia clínica de qualsevol pacient, sense la necessitat d'haver de repetir processos sanitàris o perdre temps en tractar a pacients d'una manera que en comptes de afavorir-lo per motius de malalties cròniques o altres malalties, el perjudiqui.

    ResponElimina
  4. Este seria un buen cambio, porque ahora estamos quitando libertad a los profesionales de la salud atender-nos en otras comunidades autónomas como si fuera la nuestra propia.
    Con este nuevo proyecto se hace todo mas claro, mas visible y mas accesible, aparte de que se mejoraría la calidad de salud de los ciudadanos que es lo que priorizamos ante todo.
    Este proyecto cambiará nuestro sistema actual, haciendo mejoras notables.

    ResponElimina
  5. Per mi i diría que per a la majoria d la gent aquest nou (futur) model serà un èxit, ja que garanteix que les 17 CCAA tinguin els arxius dels pacient compartit. Aixó vols dir que si tens qualsevol problema de salut en una altre comunitat a l'hora de ser atès, el personal sanitari coneixerà els teus problemas de saluts anterior, gracies ha poder accedir a la nosotra hisotria clinia (HC)

    Pel meu entendre será la evolucio primordial en el nostre sistema de salut ja que aquest model sobre compartir en l'atenció primaria i hospitalaria crearà: velocitat, eficàcia, seguretat...


    Miriam.

    ResponElimina
  6. Hem sembla que es un projecte d'exit, facilita i millora el rendiment a l'equip sanitari i a la vegada als pacients. Garanteix la rapidesa en determinats accidents i la prevenció de riscos a l'hora d'administració de farmacs en cas d'urgencia, etc.

    He de dir que es un gran pas per a la sanitat, aquest projecte millorará tant l'atenció primaria i l'hospitalaria.

    ResponElimina
  7. Em sembla una molt bona idea el model d'informació compartida en temps real ja que té molts avantatges perque per exemple en Espanya 17 Comunitats Autònomes gestionen 17 sistemes sanitaris independents , i amb aquest nou model si et vas de vacances el metge d'una comunitat distina ja dispondrá del teu historial clínic, tot funcionara molt més rapid. Els professionals diuen que es un model integrat de diagnòstic i procediments que és més flexible, i que té una major especificitat en informació clínica, i a més treballa amb terminologia estandaritzada, tot són aventatges. Pero en la meva opinió es molt important que assegurin als pacients que les seves dades estiguin "segures".

    ResponElimina
  8. Crec en la meva opinió que es un pas endavant a l'hora de millorar la qualitat en l'atenció i el servei sanitari i crec que s'han d'aprofitar els recursos tecnològics que hi ha actualment al conjunt de la societat i posar-los al servei de la societat aplicant a la sanitat que es un sector fonamental el model del big data.

    A més, s'estalviarien costos a l'hora de duplicar procediments i avançar en el diagnóstic d'un pacient. Espero que sigui profitós.

    ResponElimina
  9. Para todos en España será muy beneficioso este nuevo proyecto, ya que todos tendremos, en un futuro, mejor acceso a la sanidad y tendremos, si cabe, una mejor salud. Además está el hecho de que podrás irte de vacaciones sin tener más preocupaciones de las que debes. En resumen, será todo un éxito. Ojalá logren su objetivo!!

    ResponElimina
  10. En la meva opinió aquest canvi és de molta ajuda ja que si vols marxar a una altre comunitat autónoma aquell centre sanitari on t'atendran podran disposar de la teva història clínica completa sense cap problema i poder treballar a temps real amb les dades del pacient.
    Aquest millora del sistema ajudarà a una prosperitat millor.

    ResponElimina
  11. Esta idea me parece muy correcta ya que España ahorraría mucho dinero y tiempo en formar un sistema independiente, cuando en realidad necesita un único sistema coordinado por todas las comunidades. Es algo necesario para nuestra salud,se pueden evitar situaciones de exitus por no saber la historia clínica.

    ResponElimina
  12. Pel que fa a aquest article, l'idea que vol transmetre em sembla molt bona, ja que es vol implantar un sistema sanitari compartit i que totes les CCAA puguin accedir a la informació clínica de cada pacient encara que no sigui d'allà. es un projecte que crec que hauria de seguir endavant ja que obriria moltes portes en el món de la salut, i solucionaria problemes tant per als especialistes, com per als pacients, ja que el metge tindria accés a la medicació que a preés el pacient i així no hi hauria ninguna contradicció.
    Aquest model jo crec que s'hauria d'haver implantat fa molt de temps, ja que no entenc com una història clínica no pot ser compartida a tots els centres sanitaris, ja que lo que es vol es millorar les condicions clíniques al dia a dia, i aquest mètode es una eina per la qual millorarien les necessitats sanitàries, i el sistema sanitari espanyol tindria molts més éxits.

    ResponElimina
  13. Considero que el sistema basat en el Big Data pot ser un bon model per poder gestionar i facilitar tota la documentació procedent del pacient fora de la nostra comunitat autònoma. Aquesta millora significaria un avenç en l'assistència sanitària.

    ResponElimina
  14. És una millora en el sistema molt significativa, ja que et permet consultar qualsevol dada clínica d'un pacient al moment i en temps real. És molt important que la tecnologia també avanci en l'àmbit sanitari, perquè d'aquesta manera podem evitar la manca d'informació d'un pacient i evitar riscos. Podrem estar en qualsevol comunitat autònoma, sabent que la nostra història clínica la podran tenir a qualsevol centre d'atenció sanitària i hospitalària.

    ResponElimina
  15. Jo crec que poder avançar del model que tenim ara al Big Data seria un avantatge per a tothom, ja que si vas a una altre Comunitat Autònoma no tenen el teu historial i poden passar per alt informació vital del pacient.
    Però el problema que hi ha a tot això és que serà molt difícil, però no impossible, poder actualitzar i posar al dia a tots els centres sanitaris amb aquest programa i tindran que formar a tots els usuaris o buscar gent nova, que això ens beneficia a nosaltres.
    També em sembla bé passar del CIM-9 al CIM-10 ja que hi ha mes informació sobre les malalties i són mes exactes.

    ResponElimina
  16. En la meva opinió, fer que es coordinin les dades per a que quan vagis a una altra comunitat autónoma, tinguin la teva historia clínica en temps real per si passa qualsevol cosa.
    El Big Data podría ser un gran avenç per aquest país, ja que els metges no tindrien tantes complicacions a l'hora d'atendre a una persona (que no es pacient habitual), i amb aquest sistema tindria al detall la seva historia clínica en temps real. Encara que es difícil coordinar totes les dades de tota Espanya, ja que cada comunitat autónoma té el seu propi sistema sanitari, però tard o dora s'aconseguirà.

    ResponElimina
  17. El cambio de la estructura del sistema de información sanitario, donde guardamos las historias clínicas de todos los pacientes, ha de adaptarse a los nuevos tiempos.
    Está claro que tiene ciertos inconvenientes como por ejemplo que todos los usuarios que trabajan con este sistema tendrían que realizar cursos de aprendizaje, que supondrían un alto gasto, también habría que contratar a informáticos para que instalasen este programa en los centros sanitarios, en definitiva supondría un gran gasto.
    Pero es un gasto que vamos a tener que asumir tarde o temprano, ya que las ventajas son mucha en comparación a los inconvenientes.
    Tendríamos la gran ventaja de que cualquier profesional autorizado accediera a nuestra historia clínica, en caso se sufrir una accidente por ejemplo: estamos de viaje i sufrimos un accidente de coche en Valencia, nos llevan inconscientes al hospital i nos han de medicar, pero ellos ven en nuestra historia clínica que somos alérgicos a un medicamento, i nos dan otro. Es un claro ejemplo de que la información adecuada en en momento adecuado puede salvar vidas.
    También es un sistema mucho más específico en lo que se refiere a diagnósticos. Nos define exactamente qué tipo de enfermedad tiene el paciente i en el lugar exacto en el que se localiza.
    Otra de las grandes ventajas es que tendríamos una historia clínica “completa de verdad” ya que en la que tenemos actualmente en nuestro médico de cabecera, no nos sale las veces que hemos tenido que ir de urgencias o hemos sido hospitalizados
    Sería un cambio muy importante en a nivel nacional en la medicina, el cual se ha de ralizar antes o después

    ResponElimina
  18. Este artículo nos está orientando hacia un nuevo sistema en la gestión de los datos médicos e historias clínicas en España ya que al ser transferida la sanidad a las CCAA no se pueden compartir los datos de los pacientes, convirtiéndose en una dificultad cuando compartir datos es imprescindible, por ejemplo, en un paciente que venga de otra comunidad.

    La gestión de las historias clínicas gracias a los avances tecnológicos actuales resulta mucho más práctica y eficaz; supone además un cambio hacia el paciente, que se convierte en una pieza activa del proceso y finalmente, lo que nos transmite el artículo es el cambio en el enfoque sobre la salud, de la curación a la prevención.

    ResponElimina
  19. Jo crec que a partir d'aquest punt en el que necessitem cada segon per a cada pacient, obtenir la història clínica i l'informació de cada persona quasi de forma instantanea encara que et trobis en una altre comunitat autonoma és un gran avenç per al món de la sanitat.

    ResponElimina